ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN

1.1 Praktijk Merle Hendriks: gevestigd in Amsterdam, KvK- nummer 68710828 levert diensten op het gebied van systeemtherapie, coaching en training, wordt in deze overeenkomst aangeduid als dienstverlener.

1.2 Klant: De wederpartij wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als klant.

1.3 Overeenkomst: De overeenkomst van de opdracht op grond waarvan de dienstverlener tegen betaling werkzaamheden voor klant verricht waarbij de algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard.

1.4 Derden: in voorkomende gevallen kan Dienstverlener haar diensten (mede) met behulp van door haar ingeschakelde derden leveren. Dienstverlener kan te allen tijde de samenstelling van een team wijzigen, indien zij meent dat dit voor een goede uitvoering of continuïteit van haar dienstverlening noodzakelijk is.

1.5 Opdrachtsom: het totaal overeengekomen bedrag van de opdracht, benoemd in de getekende opdrachtbevestiging of in de, door de klant voor akkoord verklaarde, offerte of programmavoorstel.

ARTIKEL 2. TOEPASSELIJKHEID ALGEMENE VOORWAARDEN

2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, facturen, overeenkomsten, werkzaamheden en levering van diensten en producten, door of namens de dienstverlener waarop zij deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard.

2.2 Deze voorwaarden zijn ook van toepassing op opdrachten met de klant, waarbij derden betrokken worden.

2.3 Als één of meerdere van de bepalingen in deze Algemene Voorwaarden op enig moment vervallen, blijven de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden volledig van toepassing. Partijen zullen in dat geval overleg plegen om vervangende bepalingen overeen te komen, waarbij voor zover mogelijk van het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling wordt uitgegaan.

2.4 Dienstverlener behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden in de toekomst aan te passen of te wijzigen. Van toepassing is steeds de laatst toegezonden versie van deze algemene voorwaarden.

ARTIKEL 3. OPDRACHTVERLENING

3.1 Offertes van dienstverlener zijn uitsluitend gebaseerd op de informatie die aan haar door een (toekomstige) klant is verstrekt. De klant staat ervoor in dat door hem/haar, naar beste eer en geweten, alle relevante informatie voor het maken van de offerte en voor de opzet en uitvoering van de opdracht aan dienstverlener is verstrekt. Wanneer deze informatie op enig moment onjuist en/of onvolledig blijkt te zijn geweest, behoudt dienstverlener zich het recht voor de, met de klant overeengekomen, opdrachtsom voor de door dienstverlener te leveren diensten alsdan eenzijdig en/of tussentijds aan te passen.

3.2 Dienstverlener kan niet aan haar offerte worden gehouden indien de klant redelijkerwijs kon begrijpen dat de offerte, of een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.

3.3 Een samengestelde prijsopgave verplicht dienstverlener niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de overeengekomen opdrachtsom.


3.4 Een opdracht wordt verleend door middel van het ondertekend retourneren van een overeenkomst die is uitgebracht door dienstverlener, dan wel door het schriftelijk e/o per email akkoord geven op de digitaal gestuurde offerte. Daarmee wordt deze digitale offerte tevens de opdrachtbevestiging.

3.5 Het ontbreken van een schriftelijke accordering van de door dienstverlener uitgebrachte offerte of overeenkomst laat onverlet dat de klant wordt geacht aan dienstverlener, conform de condities van de offerte, opdracht te hebben verleend, wanneer en zodra met de feitelijke dienstverlening door dienstverlener een aanvang is gemaakt.

ARTIKEL 4. WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST

4.1 Indien tijdens de uitvoering van de opdracht blijkt dat het noodzakelijk is de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, passen partijen tijdig en in overleg de overeenkomst aan. Indien dit leidt tot meerwerk ten opzichte van de oorspronkelijke opdrachtsom dan zal dit, zonder dat een aparte schriftelijke opdracht vereist is, aanvullend in rekening gebracht worden aan de klant. Klant heeft zich door het wijzigen van de opdracht op voorhand volledig akkoord verklaard met de financiële gevolgen hiervan.

4.2 Dienstverlener behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de data en locatie van een sessie. In geval de locatie of data door dienstverlener wordt gewijzigd, heeft klant het recht binnen 72 uur na mededeling van de wijziging te annuleren of zich kosteloos in te schrijven voor een sessie op een later moment. Eventuele restitutie van het reeds betaalde bedrag door klant vindt plaats binnen 10 werkdagen na de wijziging.

ARTIKEL 5. INSPANNINGSVERPLICHTING

5.1 Dienstverlener zal de door haar te leveren diensten naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. Het betreft hier echter een inspanningsverplichting hetgeen wil zeggen dat dienstverlener niet garant staat voor het succes en welslagen van haar dienstverlening noch voor de mate waarin deze dienstverlening bijdraagt aan het door de klant en/of cliënt gestelde doel.

ARTIKEL 6. TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST

6.1 Alle aanbiedingen van dienstverlener hebben een geldigheidstermijn van 14 dagen vanaf dagtekening, zijn vrijblijvend en kunnen vormvrij worden herroepen. Dienstverlener is niet aan aanbiedingen gebonden indien deze niet binnen 14 dagen vanaf dagtekening van de aanbieding schriftelijk worden aanvaard. Wordt de aanbieding binnen de geldigheidstermijn aanvaard, dan behoudt dienstverlener zich het recht voor de aanbieding te herroepen binnen vijf werkdagen na ontvangst van de aanvaarding. Aanvaarding van een aanbieding door een klant zal schriftelijk e/o digitaal geschieden, onverlet hetgeen bepaald is in artikel 3.4 en 4.1 van deze Algemene Voorwaarden.

ARTIKEL 7. VERPLICHTINGEN KLANT

7.1 De klant staat ervoor in dat het in de overeenkomst overeengekomen aantal deelnemers ook daadwerkelijk deelneemt aan de met Dienstverlener overeengekomen dienstverlening. Indien het afgesproken aantal uiteindelijk niet deelneemt, is de klant desalniettemin de volledige opdrachtsom zoals vermeld in de offerte e/o opdrachtbevestiging aan Dienstverlener verschuldigd.


7.2 Indien een deelnemer door onvoorziene omstandigheden niet kan deelnemen, kan deze plaats ingevuld worden door een andere deelnemer, dit uitsluitend na vooraf verkregen toestemming van Dienstverlener. Indien overname van de vrijgevallen plaats niet mogelijk blijkt wordt aan klant de volledige opdrachtsom in rekening gebracht, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.

7.3 De klant verstrekt alle benodigde informatie, documenten en gegevens die Dienstverlener nodig heeft om de opdracht volgens afspraak uit te voeren. Als Dienstverlener daarom verzoekt, verschaft de klant aan Dienstverlener op zijn/haar locatie kosteloos een werkruimte met telefoon- en/of internetaansluiting.

7.4 Het betrekken of inschakelen van derden bij een opdrachtuitvoering door de klant kan uitsluitend na voorafgaande schriftelijke toestemming van Dienstverlener.

ARTIKEL 8. TARIEVEN

8.1 In de offerte of op de website van dienstverlener staat steeds duidelijk aangegeven welke tarieven er door dienstverlener voor de daarin benoemde werkzaamheden in rekening zullen worden gebracht.

8.2 De tarieven voor systeemtherapie zijn vrijgesteld van btw. De overige tarieven in offertes, opdrachten en andere publicaties zijn exclusief BTW, exclusief van overheidswege opgelegde heffingen en exclusief andere voor de opdracht te maken of gemaakte kosten, zoals bijvoorbeeld maar niet uitsluitend verzend- en administratiekosten en reiskosten, tenzij anders is aangegeven.

ARTIKEL 9. FACTURERING EN BETALINGSVOORWAARDEN

9.1 Het honorarium van dienstverlener en de door haar aan klant doorbelaste kosten, worden door dienstverlener steeds door middel van een digitale factuur aan de klant in rekening gebracht. Ter keuze van dienstverlener kan het gehele bedrag van de opdracht dan wel een gedeelte daarvan op voorschotbasis worden gefactureerd.

9.2 Betaling door de klant dient steeds te geschieden binnen 14 dagen na de factuurdatum, tenzij anders vermeld in de offerte of op de factuur.

9.3 Na deze vervaldag is de klant in verzuim en is zij aan dienstverlener over het bedrag van de factuur de wettelijke rente verschuldigd, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist. Indien betaling achterwege blijft, kan de opdracht bovendien eenzijdig door dienstverlener worden opgeschort, dit zonder dat dienstverlener dientengevolge jegens klant schadeplichtig kan worden. Bovendien is dienstverlener in dat geval gerechtigd de overeenkomst eenzijdig buitengerechtelijk te ontbinden.

9.4 Is de klant in verzuim met betrekking tot de betaling aan dienstverlener of schiet de klant op een andere manier tekort in het nakomen van een of meerdere op haar rustende verplichtingen, dan komen alle in verband daarmee door dienstverlener te maken (incasso- en andere gerechtelijke of buitengerechtelijk) kosten voor rekening van de klant, steeds met een minimum van 25% van de overeengekomen opdrachtsom.

9.5 Bij overeengekomen periodieke betalingen is betaling vóór de vervaldatum op de (deel)factuur verplicht. Indien klant in verzuim is met betrekking tot de betaling van de deelfactuur, dan is dienstverlener gerechtigd het volledige bedrag op te eisen.

9.6 Betaling in delen kan slechts na akkoord van en bevestiging door dienstverlener plaatsvinden. Indien de deelbetalingen niet tijdig plaatsvinden is dienstverlener gerechtigd om de wettelijke rente voor bedrijven te vorderen over het bedrag dat te laat voldaan is.


ARTIKEL 10. ANNULERINGSVOORWAARDEN

10.1  Indien de opdracht, om redenen die niet aan Dienstverlener toe te rekenen zijn, door klant niet wordt afgenomen op het overeengekomen tijdstip dan gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

10.2  Een sessie kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden verplaatst; bij verplaatsing of annulering binnen 48 uur, of het verstek laten gaan, komt de sessie te vervallen en wordt deze als zodanig doorberekend.

10.3  Annulering van een overeenkomst door de klant is enkel schriftelijk mogelijk. Annulering binnen 48 uur voor aanvang van de werkzaamheden resulteert in de verplichting tot betaling van 15% van het geoffreerde bedrag.

10.4  Wanneer klant onverwachts verhinderd is voor een sessie, gelden de volgende annuleringsvoorwaarden: klant kan zijn aankoop tot 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren. Binnen 48 uur voor aanvang is klant gerechtigd het aankoopbewijs over te dragen aan een ander, zo lang deze andere persoon aan dezelfde deelnamevoorwaarden voldoet en de nieuwe gegevens aan dienstverlener worden doorgegeven.

10.5  Annulering van een sessie/training of presentatie verzorgd door de klant is enkel schriftelijk mogelijk. Annulering binnen 5 werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden resulteert in de verplichting tot betaling van 100% van het geoffreerde bedrag.

ARTIKEL 11. DUUR EN AFSLUITING VAN DE OPDRACHT

11.1  De duur van de opdracht hangt af van de soort dienstverlening en wordt zoveel mogelijk tevoren overeengekomen in de opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging wordt indien mogelijk een inschatting van de duur van de opdracht en van het aantal te houden sessies gegeven.

11.2  Na het verstrijken van de duur van de opdracht kan geen aanspraak meer gemaakt worden op niet of nog niet opgenomen onderdelen van de opdracht zoals therapie, - en/of coachingsuren en lesmateriaal in welke vorm dan ook.

ARTIKEL 12. OVERMACHT

1.  In geval van overmacht zijn partijen gerechtigd de overeenkomst te onderbreken of verplaatsen. Van overmacht is onder meer sprake indien de uitvoering van de overeenkomst, al dan niet tijdelijk, wordt verhinderd door omstandigheden waar partijen redelijkerwijs geen invloed op uit kunnen oefenen, zoals ziekte, ongevallen, brand of overheidsmaatregelen.

2.  Indien zich een situatie als in het eerste lid van dit artikel omschreven voordoet, of andere omstandigheden plaatsvinden waardoor de overeenkomst tijdelijk niet voortgezet kan worden, worden de verplichtingen opgeschort zo lang partijen niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Partijen zoeken in een dergelijke situatie gezamenlijk naar een oplossing. Indien deze situatie voortduurt zonder passende oplossing, hebben beide partijen het recht de overeenkomst schriftelijk te ontbinden zonder ongedaan making. De tot dan toe gemaakte kosten en gewerkte uren worden onmiddellijk opeisbaar.

3.  In geval van een B2B overeenkomst zijn partijen gehouden de overeenkomst te verplaatsen en blijft de betalingsverplichting in stand.

 

 

 

 



ARTIKEL 13. AANSPRAKELIJKHEID

13.1  Dienstverlener en haar medewerkers en partners zijn nimmer aansprakelijk voor enige (directe dan wel indirecte) schade welke aan klant is ontstaan door en/of tijdens het gebruik van door en/of namens dienstverlener geleverde zaken en/of diensten.

13.2  Daarnaast is dienstverlener nimmer aansprakelijk voor de kwaliteit of uitkomst van de door haar geleverde diensten, op dienstverlener rust slechts een inspanningsverplichting. (zie tevens artikel 5).

ARTIKEL 14. INTELLECTUEEL EIGENDOM/ AUTEURSRECHT

14.1  De intellectuele eigendomsrechten op de door dienstverlener aan klant ter beschikking gestelde modellen, technieken, instrumenten, (les)materialen en advies berusten bij dienstverlener. Het is klant nadrukkelijk niet toegestaan het materiaal en verstrekte documentatie te verveelvoudigen, openbaar te maken of aan derden beschikbaar te stellen zonder voorafgaande toestemming.

14.2  Elke handeling in strijd met het in dit artikel gestelde wordt gezien als inbreuk op het auteursrecht.

14.3  Wanneer beeldopnames worden gemaakt tijdens een sessie, training of sessie door klant dient dit te allen tijde kenbaar te worden gemaakt aan dienstverlener en het is uitdrukkelijk verboden deze opnames voor andere doeleinden te gebruiken dan persoonlijk gebruik. Wanneer andere deelnemers op dit beeldmateriaal staan, is tevens toestemming van hen nodig.

ARTIKEL 15. GEHEIMHOUDING

15.1  Dienstverlener is gehouden tot geheimhouding van alles wat haar omtrent haar klant is bekend geworden. Dienstverlener houdt zich aan de Wet Persoonsregistratie en zal de gegevens van haar klant uitsluitend gebruiken voor de verwerking en administratieve afhandeling van de opdracht. De gegevens van de klant zullen niet, tenzij daaraan zwaarwegende juridische redenen ten grondslag liggen, aan derden worden verstrekt.

ARTIKEL 16. BIJZONDERE BEPALINGEN

16.1  Dienstverlener behoudt zich het recht voor om deelnemers van een training of sessie die door hun gedrag of anderszins het normale verloop van de training of sessie verstoren of anderszins belemmeren, van deelname uit te sluiten. Uitsluiting zal schriftelijk en gemotiveerd worden medegedeeld aan de klant en laat onverlet de verplichting van de klant tot betaling van het volledige bedrag van de training of dienst aan dienstverlener.

ARTIKEL 17. KLACHTEN

17.1  Klant is verplicht om klachten over offertes, facturen en/of de geleverde diensten en producten zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur na het ontstaan van de klacht schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te maken aan dienstverlener. Zij streeft ernaar klachten binnen 48 uur te behandelen. Klant kan gebruik maken van SCAG, voor klacht, - en geschillenafhandeling waarbij dienstverlener is aangesloten.

17.2  Het indienen van een klacht schort de betalingsverplichting niet op.


ARTIKEL 18 GESCHILBESLECHTING

18.1  Op deze algemene Voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.

18.2  Partijen zullen enkel een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

18.3  Alle geschillen zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waarin dienstverlener is gevestigd, tenzij een wettelijke verplichting naders bepaalt.

18.4  In afwijking van de wettelijke verjaringstermijnen, bedraagt de verjaringstermijn van alle vorderingen en verweren jegens dienstverlener en betrokken derden 12 maanden.